درون ساختمان مرکزی مایکروسافت چه می گذرد؟
به گزارش تور کیش، مایکروسافت (Microsoft) شرکت کامپیوتری آمریکایی و چندملیتی است که در سال 1975 میلادی به وسیله پاول آلن و بیل گیتس تأسیس شد. در حال حاضر دفتر مرکزی آن در شهر ردموند استان واشنگتن واقع شده است. این کمپانی بزرگترین شرکت ارائه دهنده نرم افزار رایانه در جهان است و در کنار آن به انتشار کتاب و فراوری محصولات چندرسانه ای و ارائه خدمات پست الکترونیکی نیز می پردازد. مایکروسافت در سال مالی منتهی به ژوئن 2015 میلادی، بیش از 93 میلیارد دلار عایدی فروش و 89000 کارمند در کشورهای مختلف جهان داشته است.
پرفروش ترین محصولات مایکروسافت، سیستم عامل ویندوز و نرم افزار آفیس است. شعار اصلی مایکروسافت این جمله است: یک رایانه در هر خانه، که نرم افزارهای مایکروسافت را اجرا کند.
با گفتن این مقدمه وارد مقر فرماندهی مایکروسافت می شویم. تمامی عکس هایی که مشاهده می کنید مربوط به دفتر مرکزی این شرکت در واشنگتن هست که به ساختمان شماره 99 معروفیت دارد.
سالن اصلی که بعد از در ورودی قرار گرفته است، شامل یک کافی شاپ و یک غذاخوری بزرگ است. در کنار آن یک نمایشگر بسیار بزرگ و سیستم صوتی مجهز هم تعبیه شده که کارکنان بتوانند از آن برای تماشای فیلم یا سخنرانی های عمومی استفاده نمایند.
با گذشت از سالن اصلی و وارد شدن به محیط کار، نکته حائز اهمیتی که در همان نگاه اول متوجه آن می شوید فضای جالب اشتراکی و بدون اتاقکی است که تقریباً کل سالن را در بر گرفته است. هیچ کدام از کارمندان اتاق اختصاصی برای خود ندارند و هر کس هر کجا که راحت باشد، کار خود را در آنجا ادامه می دهد. علاوه بر این خاصیت، در جای جای این سالن بزرگ، اتاقک هایی تشکیل شده از وایت برد (تخته سفید) درست شده است که هر کس هر ایده ای را داشته باشد، بتواند با دیگر همکاران خود آن را به اشتراک بگذارد. این فضاسازی باعث می گردد تا وجود همکاری در بین کارمندان این شرکت بیشتر حس گردد. این فضاهای باز باعث به وجود آمدن روحیه تیمی قوی و رابطه صمیمی بین کارمندان شده است؛ تا مقدار ای که هر روز رأس ساعت 3 برای نوشیدن چای عصرانه، در کافه دور هم جمع می شوند.
در کنار این فضای حرفه ای، وسایل تفریحی هم به وفور در اختیار ردموندی ها قرار گرفته است. از کنسول های بازی و وسایل ورزشی و تندرستی گرفته تا یک صفحه هولوگرافیک، همگی به بوجود آمدن فضایی شاد و با کمترین استرس موجود برای کارکنان یاری می نمایند. البته این صفحه هولوگرافیک بیشتر جنبه تحقیقاتی و آموزشی دارد تا استفاده تفریحی!
تمام اتاق های کنفرانس، حاوی یک کامپیوتر کوچک در مقابل خود هستند. این مینی کامپیوتر ها وظیفه یک منشی مجازی حرفه ای را بر عهده دارند. این منشی های مجازی می توانند وقت بدهند، وقت شما را کنسل نمایند، ساعت های دیدار درون اتاق مختص به خودشان را به شخص دیگر یا به نوبت دیگری موکول نمایند و حتی در را به صورت اتوماتیک در یک ساعت تعیین قفل کند. این کامپیوترها به سرورهای برنامه Microsoft Exchange متصل شده اند؛ در نتیجه برای کارکنان لزومی ندارد که برای نوبت گرفتن در یک اتاق کنفرانس، به جلوی در آن بروند. آن ها می توانند این کار را از پشت میز کارشان هم انجام دهند.
محققان مایکروسافت برای انجام تحقیقاتشان احتیاج به یک مکان بسیار ساکت و به دور از همهمه داشتند؛ به همین علت یک اتاق برای همین منظور ساختند. این اتاق که به تالار بدون پژواک معروف است، با نوعی مواد و معماری خاص ساخته شده که از ورود هر گونه صدا از بیرون جلوگیری می نماید و به قدری این کار را خوب انجام می دهد که باعث می گردد حتی بتوانید صدای قلب خود را هم بشنوید.
کف کل ساختمان از آنچه که معمول بقیه سازه ها است، بالاتر ساخته شده که مهندسان بتوانند از فضای ایجاد شده در زیر ساختمان، برای کابل کشی برق و شبکه و بعلاوه سیستم گرمایشی و سرمایشی استفاده نمایند. کفپوش های اسفاده شده در آن هم به صورت یک تکه نیستند؛ بلکه به صورت قطعه قطعه و پازلی در کنار هم قرار دارند تا در زمان احتیاج و بروز مشکل احتمالی، بتوان قسمت مورد نظر را جدا و به برطرف نقص پرداخت. حتی دیوارهای داخلی هم قابل تعویض و جابجایی هستند و اگر کسی از طراحی بخش خود خوشش نیامد، می تواند بدون صرف انرژی زیادی آن را با دیوار دیگری عوض کند؛ بدون اینکه مایکروسافت را متحمل هزینه اضافی نمایند.
حتی پارکینگ این شرکت هم هوشمند است و گنجایش هر طبقه را بر روی مانیتوری که در بالای آن قرار گرفته است نمایش می دهد تا اتلاف وقتی در کار نباشد.
در شرکتی که کارمندان آن همواره باید از علم روز استفاده نمایند و همواره آپدیت باشند، وجود کتابخانه یک امر اجتناب ناپذیر است. به همین منظور به جای صرف هزینه و فضای کار برای کشیدن دیوارهای متعدد و ساختن یک کتابخانه برای هر نفر، ایده ای جالب را طرح ریزی کردند که در هر طبقه و در وسط سالن اصلی، یک کتابخانه کلی درست بگردد. این کار باعث شده که رفت و آمد و فعالیت کارکنان بسیار بیشتر از قبل گردد و هیچ فضایی بلااستفاده نماند. البته تماشا این کتابخانه های بزرگ برای افرادی مثل ما که فقط برای بازدید کردن از اینجا عبور می کنیم هم خالی از لطف نیست.
نکته دیگر در رابطه با این ساختمان، طراحی سبز (دوستدار طبیعت) آن است. مواد استفاده شده در این سازه، تا حد امکان از مواد قابل بازیافت هستند و البته از منابع طبیعی انرژی هم استفاده بهینه می نمایند. تمامی اتاق های کنفرانس کاملاً پوشیده از پنجره هستند تا هم در طول روز به جای استفاده از برق، از نور خورشید استفاده گردد و هم از هزینه ها کاسته گردد.
برای گشت و گذار در محل کار ردموندی ها تورهای مخصوص به این کار برگذار می گردد؛ اگر به واشنگتن سفر کردید و عاشق تکنولوژی هستید به هیچ عنوان این تورها را از دست ندهید.
منبع: کجارو / scobleizer.com / amusingplanet.com