خواص فوق العاده هندوانه؛ چرا باید پوست و دانه هندوانه را هم بخورید؟
به گزارش تور کیش، نتایج تحقیقات نشان می دهند که افراد علاقمند به خوردن هندوانه تمایل بیشتری به پیروی از رژیم غذایی با کیفیت بالاتری دارند که حاوی فیبر، منیزیم، پتاسیم و ویتامین آ و آنتی اکسیدان ها می باشد و چربی های کم تر اشباع شده و قند های افزوده شده کمتری را شامل می گردد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از یاهونیوز، هندوانه در تمام طول سال در دسترس است، اما در تابستان بیش از سایر مواقع سال است. طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، 1 فنجان هندوانه (152 گرم) حاوی 45.6 کالری، 0.2 گرم چربی، 0 میلی گرم کلسترول، 1.52 میلی گرم سدیم، 11.5 گرم کربوهیدرات، 0.6 گرم فیبر، 12.4 میلی گرم ویتامین ث، 170 میلی گرم پتاسیم، 10 میلی گرم کلسیم و 6890 میلی گرم لیکوپن است.
هندوانه چه خواصی برای سلامتی دارد؟
هندوانه دارای مواد مغذی آنتی اکسیدانی کلیدی است که از پیشگیری از بیماری ها و سلامت کلی بدن حمایت می کند. مصرف هندوانه هم چنین راه خوبی برای کاهش مصرف آب است موضوعی که در روز های گرم تابستان اهمیت بیش تری پیدا می کند.
در ادامه به فواید دیگری از مصرف هندوانه اشاره می کنیم:
حاوی مواد مغذی ضروری
خوردن هندوانه حدود 14 درصد از ویتامین ث روزانه مورد احتیاج بدنتان همراه با مجموعه ای از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری دیگر برای بدن از جمله پتاسیم، ویتامین های آ و ب 6 را تامین می کند. ویتامین ث سیستم ایمنی بدنتان را تقویت نموده و به جذب آهن در بدن تان یاری می کند.
ویتامین آ موجود در آن برای سلامت پوست و چشم مفید است و پتاسیم موجود در هندوانه فشار خون را کاهش داده و از عملکرد اعصاب حمایت می کند و ویتامین ب - 6 موجود در آن به بدن یاری می کند تا پروتئین های مصرفی تجزیه شوند و سیستم ایمنی و عملکرد دستگاه عصبی را تقویت می کند.
قدرت مبارزه با بیماری را افزایش می دهد
لیکوپن ترکیبی طبیعی می باشد که در هندوانه یافت می گردد و دارای خواص آنتی اکسیدانی است. رنگ قرمز هندوانه به علت وجود این ماده است. لیکوپن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی می گردد. لیکوپن می تواند باعث کاهش التهاب گردد.
این تاثیر مثبتی است، زیرا التهاب مزمن عامل شناخته شده افزایش دهنده خطر ابتلا به بیماری ها می باشد. هم چنین، افزایش مصرف لیکوپن خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش و سرطان پروستات را کاهش می دهد.
هندوانه به هیدراته ماندن بدن تان یاری می کند
بیش از 90 درصد هندوانه از آب تشکیل شده در نتیجه می تواند بدتان را هیدراته نگه دارد. بیشتر بزرگسالان به میزان کافی آب نمی نوشند و هیدراتاسیون به طور خاص در تابستان زمانی که دما افزایش می یابد به علت تعریق مایعات از بدن افراد بسیار مهم است. پس از تمرین ورزشی یا پس از مدت زمان طولانی عرق کردن خوب است که هندوانه را با با کمی پاشیدن نمک بر روی آن بخورید. ترکیب کربوهیدرات ها و نمک به منظور جبران الکترولیت های از دست رفته و ذخایر کربوهیدرات ایده آل است.
به هضم سالم یاری می کند
هندوانه حاوی میزان زیادی آب و میزان کمی فیبر است؛ که هر دو عناصر کلیدی برای حفظ هضم غذا هستند. فیبر باعث حجیم کردن مدفوع شده و آب به حرکت مواد زائد در سیستم گوارش برای راهنمایی به سوی خارج شدن آن یاری می کند.
برای چشمان تان مفید است
هندوانه هم چنین سرشار از مواد مغذی است که از سلامت کلی چشمان مان حمایت می کند و ممکن است به جلوگیری از اختلالات بینایی مرتبط با افزایش سن یاری کند. هندوانه منبع خوبی از ویتامین آ، ث و هم چنین لوتئین، لیکوپن و زاگزانتین است که همگی در بهبود عملکرد چشم نقش دارند.
می تواند باعث بهبود سلامت قلب گردد
تحقیقات نشان می دهند که مصرف مواد غذایی حاوی لیکوپن می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را کاهش دهد. نتیجه مطالعه ای صورت گرفته در سال 2012 میلادی که در نشریه امریکایی فشار خون منتشر شد ارتباط میان آن میوه و بیماری قلبی را نشان داد چرا که طبق تحقیقات عصاره هندوانه می تواند باعث کاهش فشار خون در بلند مدت گردد. نویسندگان آن مقاله اشاره کردند که ال سیترولین و ال-آرژنین دو آنتی اکسیدان موجود در هندوانه احتمالا عملکرد رگ ها را بهبود می بخشند.
به ایمنی بدن یاری می کند
دریافت انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری یکی از عوامل کلیدی یک سیستم ایمنی قوی می باشد و هندوانه برای این منظور مناسب است. هندوانه منبع مناسبی از چندین ماده مغذی است که به طور خاص برای این ماموریت حیاتی هستند از جمله ویتامین های آ، ث و اسید آمینه ال سیترولین.
هندوانه ممکن است به کاهش التهاب یاری کند
ترکیب خاصی از آنتی اکسیدان ها از جمله لیکوپن و ویتامین ث موجود در هندوانه ممکن است به کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو در طول زمان یاری کند. التهاب می تواند باعث تورم، درد یا برافروختگی پوست برای کسانی گردد که آن را تجربه می نمایند. التهاب مزمن می تواند منجر به شرایط جدی از جمله سرطان، آسم، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 گردد.
برای پوست مفید است
آب و ویتامین های ب 6، آ و ث موجود در هندوانه به پوست شما یاری می نمایند تا نرم، صاف و لطیف باقی بماند. ویتامین ث باعث افزایش کلاژن می گردد که خاصیت ارتجاعی پوست و جریان خون به پوست را بهبود می بخشد. ویتامین آ موجود در آن به ترمیم سلول های پوست یاری می کند و از خشکی و پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری می کند درحالی که ویتامین ب 6 به برطرف ترک های پوستی یاری می کند.
ممکن است درد عضلات را تسکین دهد
نتیجه مطالعه ای نشان داد ورزشکارانی که آب هندوانه می نوشیدند تا 24 ساعت کاهش درد عضلانی را تجربه کردند. آب هندوانه هم چنین به کاهش ضربان قلب مصرف نمایندگان یاری نموده است. محققان توانایی آب هندوانه در تسکین درد عضلات را با محتوای ال سیترولین آن مرتبط دانسته اند که اسید آمینه ای است که به کاهش آسیب عضلانی یاری می کند.
قادر است جلسات بدنسازی شما را بهبود بخشد
ال سیترولین موجود در هندوانه نه تنها دارای ظرفیت بالقوه یاری به کاهش درد عضلات است بلکه نتایج مطالعات نشان می دهد که ممکن است با افزایش جریان خون و اکسیژن به ماهیچه هایی که با آن تمرین می کنید نیز یاری نموده و عملکرد ورزشی تان را بهبود بخشد و باعث گردد حین و پس از ورزش کم تر احساس فشار داشته باشید.
قادر است به مدیریت وزن یاری کند
انتخاب هندوانه به جای یک میان وعده شیرین دیگر می تواند به شما یاری کند مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. نتیجه تحقیق محدودی که در نشریه Nutrients در سال 2019 منتشر شد نشان داد افرادی که دارای اضافه وزن هستند یا از نظر بالینی چاق در نظر گرفته می شوند و به جای شیرینی هندوانه می خورند سیری بیشتری را تجربه می نمایند.
هم برای سیاره زمین و هم برای ما انسان ها خوب است
هندوانه یک ماده غذایی بدون ضایعات است، زیرا حتی می توانید علاوه بر گوشت، پوست و دانه های آن را نیز بخورید. بیشتر افراد به اصطلاحا گوشت شیرین و آبدار قرمز درون آن تکیه می نمایند با این وجود، پوست و دانه های هندوانه نیز خوراکی هستند و فواید سلامتی خود را دارند.
پوست هندوانه حاوی قند کم تر و فیبر بیش تری در مقاسه با گوشت آن است. از آنجایی که پوست هندوانه سفت است می توان آن را به صورت سرخ نموده یا ترشی و حتی آبمیوه درآورد.
دانه های هندوانه که می توانند به صورت خام یا خشک مصرف شوند حاوی 8 گرم پروتئین گیاهی در تنها 28 گرم هستند و هم چنین سرشار از عنصر منیزیم می باشند که نقش کلیدی در فراوری انرژی، عملکرد اعصاب و تنظیم فشار خون دارد. هم چنین، دانه ها منبع خوبی از اسید های چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که از حمله قلبی و سکته مغزی محافظت می نمایند و سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهند.
آیا خوردن هر روز هندوانه بدون اشکال است؟
طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) تنها حدود 10 درصد از امریکایی ها روزانه دو فنجان میوه توصیه شده را می خورند. بنابراین، اگر هندوانه مربای شماست به این روند ادامه دهید و هر روز چندین وعده هندوانه بخورید.
هندوانه یک میوه با FODMAP بالا (الیگوساکارید های قابل تخمیر، دی ساکاریدها، مونوساکارید ها و پلی ال ها) در نظر گرفته می گردد به این معنی که حاوی قند های با زنجیره کوتاه است که بعضی افراد در هضم آن مشکل دارند.
بنابراین، ممکن است هندوانه در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد نفخ یا ناراحتی گردد. افراد مبتلا به دیابت یا کسانی که ممکن است احتیاج به ارزیابی دائمی وعده های کربوهیدرات خود داشته باشند نیز باید در مصرف هندوانه دقت نظر بیش تری داشته باشند. خوردن بیش از حد میوه می تواند قند زیادی را به رژیم غذایی شما وارد کند و منجر به نوسانات قند خون گردد که می تواند برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک باشد.
منبع: فرارو