اگر زیاد تن ماهی بخوریم چه اتفاقی در بدنمان می افتد؟
به گزارش تور کیش، استفاده صحیح و مناسب از تن ماهی در رژیم غذایی می تواند مزیت های مختلفی هم داشته باشد. در ادامه این مطلب با جنبه های مثبت و منفی استفاده از تن ماهی آشنا خواهیم شد.
به گزارش سلامت، تن ماهی یکی از غذا های دارای ماندگاری بالا و نسبتا مقرون به صرفه قیمت است که هم ارزش تغذیه ای خوبی دارد و هم می تواند در تهیه وعده های غذایی مختلف کاربرد داشته باشد، از سالاد تا ساندویچ.
با این که نمی توان مزیت های تغذیه ای تن ماهی را نادیده گرفت، اما به هیچ وجه نباید در مصرف آن زیاده روی کرد، زیرا چنین کاری می تواند به مسمومیت با جیوه منتهی گردد.
استفاده صحیح و مناسب از تن ماهی در رژیم غذایی می تواند مزیت های مختلفی هم داشته باشد. در ادامه این مطلب با جنبه های مثبت و منفی استفاده از تن ماهی آشنا خواهیم شد.
1. پروتئین دریافتی تان را افزایش می دهید
افزودن پروتئین به رژیم غذایی می تواند ترفند ارزشمندی باشد، زیرا احساس سیری طولانی تری به وجود می آورد و درنهایت کالری های دریافتی را کاهش می دهد. یک کنسرو تن ماهی معمولا بین 30 تا 45 گرم پروتئین دارد درحالی که این مقدار تقریبا می تواند کل احتیاج روزانه بدن به پروتئین را تامین کند. بنابراین، مصرف تن ماهی می تواند راه چاره مناسبی برای تامین پروتئین مورد احتیاج بدن باشد.
2. سلامت مغز و چشم را تقویت می کنید
تن ماهی، به خاطر داشتن اسید های چرب امگا-3، یکی از غذا هایی است که عملکرد مغز و چشم را تقویت می نماید. DHA که یکی از انواع امگا-3 است و در تن ماهی یافت می گردد، خواص خوبی برای تقویت حافظه دارد. علاوه بر این، ترکیبات امگا-3 موجود در تن ماهی می توانند التهاب را کاهش دهند و علائم خشکی چشم را برطرف نمایند. پس اگر واقعا طبق یک الگوی صحیح از تن ماهی بهره ببرید، از این مزیت خاص هم بهره مند خواهید شد.
3. اگر روغن آن را مصرف کنید، دچار افزایش وزن می شوید
تن ماهی بسته بندی شده درون روغن دارای مزیت هایی مانند ترکیبات پروتئینی و طعم بهتر نسبت به تن ماهی بسته بندی شده درون آب است، اما واقعیت این است که تن ماهی روغنی نهایتا چربی ها و کالری های بیشتری دارد و می تواند باعث افزایش وزن گردد.
تن ماهی روغنی در هر 30 گرم حدودا 56 کیلوکالری و 2 گرم چربی دارد درحالی که تن ماهی بسته بندی شده با آب معمولا در هر 30 گرم حدودا 24 کیلوکالری و 1 گرم چربی خواهد داشت. اگر به هر دلیلی (مانند طعم بهتر) از تن ماهی روغنی استفاده می کنید، حداقل باید روغن تن ماهی را جدا کنید و دور بریزید تا مقدار چربی و کالری دریافتی را کاهش دهید.
4. ممکن است دچار نفخ شوید
یکی از ترکیبات موجود در همه انواع تن ماهی، سدیم است که دریافت مقادیر بالای آن می تواند به نفخ منجر گردد. یک کنسرو تن ماهی، صرف نظر از این که درون روغن یا آب بسته بندی شده باشد، معمولا یک چهارم از احتیاج روزانه بدن به سدیم را تامین می نماید. اگرچه دریافت سدیم برای تنظیم مایعات بدن لازم است، اما زیاده روی در دریافت سدیم می تواند باعث نفخ گردد. بنابراین، تن ماهی نمی تواند غذای مناسبی برای استفاده روزانه باشد.
5. زیاده روی در مصرف تن ماهی باعث مسمومیت با جیوه می گردد
تن ماهی نسبت به ماهی تن تازه دارای جیوه کمتری است، اما با این حال مقدار جیوه در آن هنوز به میزان ای نیست که بتوان به صورت روزانه از تن ماهی استفاده کرد. امروزه در برخی از منطقه ها دنیا، تن ماهی سبک هم به فروش می رسد که دارای جیوه کمتری نسبت به تن ماهی آلباکور است.
بزرگسالان معمولا می توانند هر 2 هفته از تن ماهی معمولی یا 1 بار در هفته از تن ماهی سبک استفاده نمایند. در صورت رعایت نکردن این اصل مهم، احتمال مسمومیت با جیوه افزایش خواهد یافت.
منبع: فرارو