قرص پرازوسین چیست و چه عوارضی دارد؟

به گزارش تور کیش، قرص پرازوسین (Prazocin) در درمان زیادی فشار خون مصرف می گردد. علاوه بر این از این دارو جهت درمان نارسایی قلبی و بزرگی خوشخیم پروستات هم استفاده می گردد.

قرص پرازوسین چیست و چه عوارضی دارد؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - فشار خون از مسائل شایع به خصوص در افراد میانسال می باشد. خوشبختانه داروهای مختلفی به منظور کاهش فشار خون وجود دارد. قرص پرازوسین از داروهای کاهنده فشار خون است که در ادامه قصد داریم با موارد مصرف و عوارض آن آشنا شویم.

فشار خون بالا سبب افزایش حجم کار قلب و عروق می گردد. در صورتیکه این شرایط ادامه یابد، قلب و عروق به درستی کار نخواهند کرد. فشار خون بالا سبب وارد آمدن آسیب به عروق خونی مغز، قلب و کلیه ها و در نتیجه بروز سکته مغزی، نارسایی قلبی یا ناراحتی کلیه می گردد. پایین آمدن فشار خون، خطر سکته مغزی و حملات قلبی را کاهش می دهد. پرازوسین مربوط به رده دارویی ضد فشار خون است. عملکرد این دارو با شل کردن عروق است، بطوریکه خون به راحتی بتواند از آن عبور کند. این امر به کاهش فشار خون یاری می نماید.

قرص پرازوسین چیست؟

قرص پرازوسین (Prazocin) در درمان زیادی فشار خون مصرف می گردد. علاوه بر این، از این دارو جهت درمان نارسایی قلبی و بزرگی خوشخیم پروستات هم استفاده می گردد. توجه داشته باشید که این دارو زیادی فشار خون را درمان نمی نماید، بلکه آن را کنترل می نماید. بنابراین مصرف دارو ممکن است برای تمام عمر ضروری باشد.

چنانچه به فشار خون بالا مبتلا هستید بهتر است با روش های درمان آن آشنا شده و اگر علاقه مند به درمان های خانگی هستید پیشنهاد می کنیم با درمان خانگی فشار خون بالا در طب سنتی هم آشنا شوید.

راه های کاهش و درمان فشار خون + علت و علائم فشار خون

درمان خانگی فشار خون بالا (درمان فشار خون بالا با طب سنتی)

موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

موارد مصرف درمان زیادی فشار خون

درمان نارسایی قلبی

درمان بزرگی پروستات

عوارض افت فشار خون شرایطی (بخصوص هنگام برخاستن از حالت خوابیده یا نشسته)، تند و نامنظم شدن ضربان قلب، مسائل جنسی، تورم اندام ها به خصوص پا، حساسیت، خواب آلودگی، اضافه وزن غیر منتظره، یبوست، سرگیجه یا منگی، درد در قفسه سینه و تنگی نفس
تداخل دارویی داروهای ضد درد و ضد التهاب غیر استروئیدی (به خصوص ایندومتاسین)، استروژن ها یا داروهای مقلد سمپاتیک، دوپامین، افدرین، سایر داروهای کاهنده فشار خون، داروهای مدرّ، مهارنماینده های PDE-5 مانند سیلدنافیل و تادالافیلف

مقدار و نحوه مصرف

مقدار مصرف دارو باید بر اساس پاسخ فشار خون و احتیاج هر بیمار تنظیم گردد. مقدار مصرف معمول دارو جهت درمان فشار خون بالا ابتدا به مقدار 1 میلی گرم، دو تا سه بار در روز مصرف شده، سپس میزان مصرف به صورت آهسته افزایش می یابد. مقدار مصرف معمول دارو، 20 میلی گرم در روز و در دوزهای تقسیم شده است.

توجه: در اوایل درمان با این دارو فشار خون ممکن است به صورت ناگهانی افت کند. در صورت بروز علائم کاهش فشار خون، حتماً به صورت نشسته یا دراز کش، تغییر شرایط دهید.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. بهتر است دارو با معده خالی مصرف گردد، زیرا مواد غذایی باعث تاخیر در جذب دارو می گردد.
  2. این دارو در بیماران مبتلا به بیماری های شدید قلبی باید با احتیاط فراوان مصرف گردد.
  3. طبق مطالعاتی که بر روی حیوانات یا زنان باردار اجرا شده، بروز اختلالات جنینی نشان داده شده است. بنابراین این دارو نباید در زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند، مصرف گردد.
  4. خانم هایی که در دوران شیردهی به سر می برند این دارو را تنها با مشورت پزشک باید مصرف نمایند.
  5. اندازه گیری فشار خون در فواصل منظم طی مصرف دارو، ضرورت دارد.
  6. توصیه می گردد تا 12 ساعت پس از مصرف اولین قرص، افزایش میزان مصرف دارو یا مصرف مجدد دارو پس از قطع مصرف آن، از رانندگی و یا کار با وسایلی که احتیاج به هوشیاری کامل دارند، بپرهیزید.
  7. دارو باید حتی در مواقعی که احساس بهبودی می گردد، مصرف گردد.
  8. در صورت مشاهده درد غیر عادی در هریک از اعضای بدن به پزشک یا داروساز اطلاع دهید.
  9. در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن آن نوبت باید مصرف گردد، مگر این که تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد. در این صورت مقدار مصرف بعدی نباید دو برابر گردد.
  10. درمان فشار خون بالا علاوه بر مصرف این دارو شامل کنترل وزن و تغییر در رژیم غذایی می باشد.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • پرازوسین در نارسایی قلب ناشی از انسداد مکانیکی (از جمله تنگی آیورت) نباید مصرف گردد.
  • به منظور پیشگیری از عوارض دارو به ویژه سنکوپ و هیپوتانسیون شرایطی (کاهش فشار خون)، در شروع دوره درمان،دارو را شب ها و قبل از خواب تجویز نمایید.
  • به بیمار بیاموزید به علت اثرات تحریکی پودر این دارو، از خرد کردن کپسول آن خودداری نماید.

برگرفته از: webmd.com

منبع: setare.com
انتشار: 2 بهمن 1399 بروزرسانی: 2 بهمن 1399 گردآورنده: toure-kish.ir شناسه مطلب: 1349

به "قرص پرازوسین چیست و چه عوارضی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص پرازوسین چیست و چه عوارضی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید