قلیه ترش لرستانی با طعم بی نظیر
به گزارش تور کیش، چه خوب است ما در غذاهای خود تنوع ایجاد کنیم و غذاهای سنتی را که برای کشور خودمان است بیشتر تهیه کنیم و نگذاریم رو به فراموشی برود.
قلیه ترش لرستانی یکی از خورشت های بی نظیر ایرانی است که طعم و مزه دلچسبی دارد. شاید با شنیدن نام قلیه فکر جنوب کشور برود ولی این قلیه مختص لرستان و لری های عزیز است. این قلیه ترش است زیرا قرار است از تمرهندی در آن استفاده شود. شما می توانید در کنار این خورشت سیب زمینی سرخ کرده تهیه کنید. با خبرنگاران همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه قلیه ترش لرستانی
- گوشت گوسفندی 400 گرم
- پیاز 1 عدد
- سیب زمینی 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق چای خوری
- رب انار 2 قاشق غذاخوری
- تمرهندی 100 گرم
- زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری، دارچین و نمک به میزان لازم
طرز تهیه قلیه ترش لرستانی
مرحله اول
پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. در ظرف دیگر برنج را نیز بشویید با کمی نمک خیس کنید. سپس همه ادویه های گفته شده را به همراه پیاز تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود.
مرحله دوم
گوشت را اضافه کنید و به همراه پیاز و ادویه ها تفت دهید. می توانید از ابتدا نمک را اضافه کنید، چون نه تنها گوشت شما دیر نمی پزد بلکه پروتئین آن هم می شکند و بافت گوشت نرم پنبه ای خواهد شد. رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله سوم
بعد از تفت دادن مواد نوبت اضافه کردن آب جوش است. در قابلمه را ببندید و 2 ساعت بگذارید تا گوشت بپزد. تمرهندی را با کمی آب ولرم خیس و بعد از حل شدن از صافی رد کنید تا عصاره آن خارج شود.
مرحله چهارم
بعد از پخت گوشت رب انار و تمرهندی را به همراه یک سیب زمینی پوست گرفته و مکعبی شده به خورشت اضافه کنید و بگذارید تا خورشت غلیظ و جاافتاده شود. در همین حین دو عدد سیب زمینی را به دلخواه سرخ کنید و در انتها به همراه خورشت و برنج کته میل کنید. اگر به غذاهای سنتی ایرانی علاقه دارید، پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده را هم بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه قلیه ترش لرستانی
- هر چقدر سیب زمینی بیشتر بپزد خورشت غلیظ تر می شود.
- ترشی این غذا به دلخواه خودتان است و می توانید کم و زیاد کنید.
- آب خورشت باید غلیظ باشد.
- بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای دیدن دستورهای بیشتر از آشپزی تاس کباب را به روش گیلانی بپزید را بخوانید.
منبع: پیام دلتا