10 توصیه برای درمان نفخ و دل درد در ماه رمضان
به گزارش تور کیش، نفخ و دل درد برای روزه داران آزاردهنده است، اما با رعایت بعضی نکات ساده تغذیه ای می توان از بروز این عارضه جلوگیری کرد.
نفخ و دل درد یکی از مسائل شایع گوارشی است که بسیاری از افراد آن را تجربه می نمایند؛ نفخ ناشی از تجمع گاز در معده و روده است که با اصلاح عادات غذایی رفع می گردد.
باتوجه به این که در ماه مبارک رمضان بروز نفخ و دل درد برای روزه داران آزاردهنده است؛ برای پیشگیری از بروز این عارضه به این توصیه های طب سنتی عمل کنید:
1- از مصرف مایعات بین غذا بپرهیزید.
2- ماست و دوغ و سالاد را همراه وعده اصلی مصرف نکنید بلکه در میان وعده بین افطار تا سحر از این مواد غذایی بهره ببرید.
3- سبزیجات خام باعث بروز نفخ می شوند بهتر است از سبزیجات پخته یا سبزی هایی مانند نعنا و ریحان در میان وعده خود بهره ببرید.
4- بهتر است از غذا های آبکی مانند آش و سوپ هنگام نفخ استفاده نگردد.
5- به جای پلوی سفید از پلو های مخلوط مانند سبزی پلو، زیره پلو، شویدپلو و هویج پلو بهره ببرید.
6- از درهم خوری پرهیز کنید و چند نوع غذای مختلف را در یک وعده غذایی مصرف نکنید.
7- پرخوری نکنید و قبل از اینکه به طور کامل سیر شوید از غذا خوردن دست بکشید.
8- مصرف زیره، آویشن، دارچین و زعفران همراه با غذا برای درمان نفخ سودمند است.
9- دمنوش سیب و دارچین را کمی بعد از غذا مصرف کنید. برای تهیه این دمنوش، سیب را به چهار قسمت تقسیم و دانه هایش را خارج کنید؛ آن را به همراه یک چوب دو ـ سه سانتی متری دارچین داخل قوری پر از آب بیندازید و بگذارید تا زمان پخته شدن سیب دم بکشد.
10- در مواقع نفخ شدید از دمنوش بابونه یا پونه بهره ببرید.
منبع: فرادید