آداب غذا خوردن در رستوران و نحوه چیدمان میز غذا
به گزارش تور کیش، آداب غذا خوردن در رستوران و نحوه چیدمان میز غذا از اینکه غذا چیست و چه می خورید مهمتر است!

سرویس آشپزی - فراموش کنید چه چیز را می خورید! اینکه چگونه در هنگام غذاخوردن رفتار می کنید تاثیر بیشتری در اذهان عموم و میزبان شما خواهد داشت و شما می توانید مطمئن باشید که دعوت دوباره برای صرف غذا از شما در آینده خواهد شد.
در ادامه با نکاتی درباره رفتار مناسب در هنگام غذا خوردن در رستوران و چیدمان میز غذا آشنا خواهیم شد.
چیدمان میز غذا
نکته ای که ابتدا در هنگام چیدمان میز غذا باید به آن توجه داشته باشید این است که:
- آیا برای یک مهمانی رسمی تدارک می بینید یا میز غذای صمیمی، محبت آمیز و غیر رسمی است؟
- آیا برای وعده صبحانه، ناهار و یا شام باید تدارک ببینید؟
- نکته دیگر در ارتباط با وسایلی است که بر روی میز باید بر اساس مورد مصرف و احتیاج، در جای مناسب قرار گرفته شوند:
- استفاده از شمع، گلدان گل و زیر بشقابی بسته به سلیقه و نوع میز غذا انجام می گیرد.
- چنگال کوچک برای صرف سالاد در قسمت پایین سمت چپ بشقاب کنار چنگال عظیم تر که برای صرف غذای اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.
- در صورت سرو کیک به عنوان دسر نیز یک چنگال کوچک در بالای بشقاب به صورت افقی قرار می گیرد.
- توجه داشته باشید که سر چنگال به سمت بالا قرار بگیرد.
- چاقو یا کارد برای سرو ماهی و استیک و... غذای اصلی است و باید در سمت راست بشقاب به صورتی که دندانه های آن به سمت بشقاب باشند قرار می گیرد. و کارد مخصوص صرف سالاد در کنار کارد اصلی در منتهی علیه سمت راست قرار می گیرد.
- قاشق سوپ خوری در منتهی علیه سمت راست در کنار کارد مخصوص صرف سالاد قرار می گیرد چرا که سوپ معمولا در ابتدا سرو می گردد. توجه داشته باشید که اگر قرار نیست سوپ به همراه غذا سرو گردد از قرار دادن قاشق سوپ خوری خودداری کنید و میز را بیش از حد شلوغ نکنید.
- قاشق بستنی خوری برای صرف دسر در بالای بشقاب غذا در کنار چنگال صرف کیک به صورت موازی قرار خواهد گرفت.
- بشقاب غذای اصلی و بشقاب سالاد بر روی هم و در وسط قرار می گیرد و بشقاب سرو نان به همراه کارد در گوشه بالا سمت چپ جای دارد.
- گوشه بالا سمت راست محل استقرار جام و لیوان آب خواهد بود.
- دستمال سفره را در سمت چپ و یا روی بشقاب قرار دهید.
آداب غذا خوردن در رستوران
- هنگام نشستن بر سر میز به سن و سال خود توجه کنید. بهتر آن است که مسن ترها بالای میز در کنار هم، و افراد جوان تر در پایین میز در کنار هم بنشینند.
- در هنگام سفارش غذا بهتر است خانم نظر خود را به آقا منتقل کند و آقا سفارش را به گارسون بدهد.
- اگر در جعمی هستید، بهتر آن است که هر فرد خود مستقیما سفارش غذایش را به گارسون بدهد.
- از طرف دیگر اگر در رستوران مهمان بودید، سعی نکنید ارزان ترین و یا گران ترین غذا را سفارش دهید، بلکه حالت تعادل را حفظ کنید. مگر اینکه خود میزبان غذای خاصی را در نظر گرفته باشد.
- مودب باشید. اگر غذای سفارش داده شده با رژیم غذایی شما مغایرت دارد، با جمله کوتاهی به میزبان اطلاع دهید. همچنین اگر رژیم خاصی را دنبال می کنید (برای مثال گیاه خوار هستید) از قبل باید میزبان را از این موضوع آگاه سازید.
- همچنین زمانی که در رستوران مهمان هستید، به هیچ وجه به جامانده غذای خود را به خانه نبرید.
- در زمان سرو غذا به جهتی که نشسته اید توجه داشته باشید. غذا باید بر خلاف عقربه های ساعت سرو، و ظروف غذا از سمت راست مهمانان جمع آوری گردد.
- دست های خود را قبل از صرف غذا بشویید. رو به رو شدن با دست های آلوده و ناخن های کثیف در هنگام صرف غذا چندان خوشایند نیست.
- در رستوران هنگام برخورد با یک دوست دید و بازدید راه نیندازید! یک سلام کوتاه و تکان دست کفایت می نماید. از رفتن بر سر میز دوستان و یا دعوت آن ها به میز خود و ایجاد مزاحمت برای دیگران خودداری کنید.
- به آرامی غذا را بجوید و از ایجاد سرو صدا در هنگام صرف سوپ و نوشیدنی خودداری کنید. غذا را به اندازه های کوچک خرد کنید و از وارد کردن حجم زیادی از غذا به دهان بپرهیزید.
- هرگز با دهان پر صحبت نکنید. هرگز!
- از قاشق، چنگال و کارد مناسب استفاده نمایید (زمانی که پاستا میل می کنید احتیاجی به استفاده از کارد نخواهد بود!) و زمانی که دست از خوردن کشیده اید وسایل را روی میز قرار دهید و از تاب دادن بی مورد آن ها در هوا خودداری کنید.
- قاشق، چنگال و کارد را محکم و با دستان مشت نموده در دست نگیرید. سعی کنید طبیعی و آرام رفتار کنید!
- در هنگام صرف غذا قاشق و چنگالتان نباید با میز تماس پیدا کند. اگر سوپ خود را تمام نموده اید قاشق سوپ خوری را روی میز و یا درون بشقاب سوپ خوری قرار دهید.
- بشقاب خود را از غذا پر نکنید. اگر گرسنه هستید و احتیاج به غذای بیشتری دارید، مجددا بشقاب خود را شارژ نمایید.
- هرگز برای تست غذای دوستان خود، چنگال خود را وارد بشقاب دیگران نکنید. بهتر است از دوست خود بخواهید این کار را انجام دهد.
- اگر از طریق خاصی (برای مثال نمکدان) احتیاج دارید، از میزبان و یا دوست نزدیک خود بخواهید آن را به شما بدهند و از جای خود بلند نشوید.
- وسایل شخصی خود مانند کیف، تلفن همراه و... را روی میز قرار ندهید. کیف را روی زمین در کنار پای خود و یا بر روی زانو های خود قرار دهید. در هنگام صرف غذا هیچ لزومی به قرار دادن تلفن همراه روی میز نیست. مگر اینکه منتظر تلفن ضروری باشید.
- همچنین بهتر است برای پاسخ دادن به تلفن همراه خود، میز را موقتا ترک کنید.
- از دستمال سفره تنها برای پاک کردن مختصر دور دهان بهره ببرید. استفاده از دستمال سفره برای تمیز کردن صورت یا پیشانی توصیه نمی گردد.
- دستمال سفره در هنگام صرف غذا باید بر روی زانو قرار بگیرد. در صورتی که مجبور به ترک موقت میز شدید، باید دستمال را روی جایگاه خود قرار دهید تا پیشخدمت متوجه گردد شما باز خواهید گشت. و زمانی که غذای خود را تمام کردید، دستمال را به صورت مرتب در گوشه سمت چپ بر روی میز قرار دهید.
- در صورتی که دستمال سفره دارای حلقه بود، حلقه را در بالا سمت راست قرار دهید.
- موقعیت قرار دادن کارد و چنگال شما بر روی میز معانی مختلفی خواهد داشت. اگر مجبور به ترک موقت میز هستید، کارد و چنگال را به صورت مثلثی روی بشقاب قرار دهید تا پیشخدمت متوجه گردد شما باز خواهید گشت.
- اگر از غذا رضایت نداشتید، سر کارد را درون چنگال فرو نموده و روی بشقاب قرار دهید.
- اگر غذا مورد پسند شما قرار گرفته است، با قرار دادن کارد و چنگال به صورت افقی در بشقاب نظر خود را به سرآشپز منتقل نمایید.
- در صورتی که برای پرس بعدی غذا آماده هستید، کارد و چنگال را به صورت بعلاوه روی بشقاب خود قرار دهید تا پیشخدمت متوجه آمادگی شما گردد.
- زمانی که غذای خود را به اتمام رسانده اید، کارد و چنگال را به صورت موازی روی بشقاب قرار دهید.
- پس از صرف غذا، میز را زیاد اشغال نکنید و پس از مدت کوتاهی میز را ترک کنید و سایرین را منتظر نگاه ندارید.
انتشار: 5 خرداد 1399
بروزرسانی: 6 مهر 1399
گردآورنده: toure-kish.ir
شناسه مطلب: 871
به "آداب غذا خوردن در رستوران و نحوه چیدمان میز غذا" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "آداب غذا خوردن در رستوران و نحوه چیدمان میز غذا"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید