طرز تهیه مربای شاه توت خانگی، خوشمزه و خوش رنگ

به گزارش تور کیش، به فصل گرم سال نزدیک شده ایم و با قدم زدن در خیابان ها با افرادی روبرو می شویم که مشغول چیدن شاه توت از روی درخت ها هستند. بعضی از این افراد معتقدند برای بهره مندی از خواص شاه توت فقط باید این میوه را تازه سرو کرد و بعضی دیگر با این میوه مربا و مارمالاد تهیه می نمایند. مربای شاه توت طعم ملسی دارد و می توان برای چند ماه آن را در یخچال یا فریزر نگهداری کرد. برای آشنایی با طرز تهیه مربای شاه توت، در این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

طرز تهیه مربای شاه توت خانگی، خوشمزه و خوش رنگ

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان پخت 1 ساعت

مناسب برای 2 شیشه

اندازه سختی آسان

مواد لازم برای تهیه مربای شاه توت

عنواناندازه
شاه توت1 کیلوگرم
شکر1 کیلوگرم
وانیل یا گلاب1 قاشق چای خوری

1. آماده سازی مواد

برگ ها و دم شاه توت را به آرامی جدا کنید. توت های له شده را در ظرفی دیگر بریزید. سپس شاه توت را همراه با آب سرد درون کاسه ای بزرگ بریزید. آرام دست خود را روی شاه توت ها بکشید تا خاک و شن احتمالی آن گرفته گردد. مجدد توت ها را درون ظرفی از آب سرد بریزید تا از تمیز شدن آن مطمئن شوید. شاه توت ها را پس از شستن درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن گرفته گردد. ظرف شاه توت را روبه روی کولر قرار دهید.

برای خرید میوه تازه به سوپرمارکت خبرنگاران مراجعه کنید.

2. ترکیب کردن شاه توت و شکر

اندازهی شاه توت را درون قابلمه ای استیل یا سرامیکی بریزید. سپس یک لایه شکر روی آن بریزید. این روند را تکرار کنید تا تمام شاه توت ها درون قابلمه قرار بگیرند. قابلمه را برای 5 الی 6 ساعت (یک شب تا صبح) در یخچال بگذارید. این مرحله باعث می گردد شاه توت ها بدون له شدن و تغییر مزه آب بیاندازند و شکر درون آب آن حل گردد.

برای خرید انواع شکر به سوپرمارکت خبرنگاران مراجعه کنید.

3. پخت مربا

قابلمه شاه توت را روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا آب آن آرام آرام بجوشد. در این مرحله روی مربا کف تشکیل می گردد. با استفاده از قاشقی خشک و تمیز کف روی مرباها را جدا کنید. پس از جوش آمدن آب شاه توت، شعله گاز را کم کنید تا مواد آرام بپزند. این مرحله حدود 45 دقیقه الی 1 ساعت طول می کشد. در طول این فرایند با استفاده از قاشقی چوبی مربا را هم بزنید تا شکر آن ته نگیرد.

4. افزودن چاشنی

در 10 دقیقه پایانی، گلاب یا وانیل را به مربا اضافه کنید. پس از آن که مربا به غلظت دلخواهتان رسید قابلمه را از روی حرارت بردارید و روبه روی پنکه یا کولر قرار دهید. کمی صبر کنید تا مربا درون قابلمه خنک گردد. سپس مربا را درون شیشه های تمیز و خشک بریزید و ظرف را درون یخچال قرار دهید. نوش جان!

طرز تهیه مربای شاه توت رژیمی

اگر استفاده از قند طبیعی برایتان اهمیت زیادی دارد می توانید به جای شکر از شیره توت یا انگور بهره ببرید. برای تهیه مربا شاه توت رژیمی به ازای هر 100 گرم شاه توت به 1 قاشق غذاخوری عسل، شیره انگور، شیره توت یا شیره خرما احتیاج دارید. هنگام تهیه مربای شاه توت با شیره، شیره را آرام آرام به مربای در حال پخت اضافه کنید و مرتب مواد را هم بزنید تا شیره به خورد مربا برود. در صورت استفاده از عسل مربا نباید بیش از حد داغ باشد. حرارت زیاد باعث سمی شدن عسل می گردد. پس از 30 الی 45 دقیقه مربای شاه توت شما آماده است.

مبتلایان به دیابت و افرادی که رژیم کاهش وزن دارند نیز می توانند مربای شاه توت رژیمی را با استویا تهیه نمایند. برای تهیه مربای شاه توت رژیمی، به ازای هر یک کیلوگرم شاه توت به 2 قاشق چای خوری استویای مایع یا یک چهارم قاشق چای خوری استویای پودری احتیاج دارید. استویا را در ده دقیقه پایانی تهیه مربا به مواد خود اضافه کنید. در صورت جوشیدن بیش از حد استویا مزه مربای شما تلخ خواهد شد.

طرز تهیه مارمالاد شاه توت

مارمالاد شاه توت را می توان هم در وعده صبحانه و به جای مربا و هم برای تزیین انواع کیک استفاده کرد. طرز تهیه این مارمالاد مشابه طرز تهیه مارمالاد سیب است. برای تهیه مارمالاد شاه توت به ازای هر 1 پیمانه شاه توت به 1 قاشق پودر ژلاتین احتیاج است. شاه توت ها را همراه با شکر درون غذاساز بریزید و پوره ای از آن تهیه کنید. مواد را 5 الی 6 ساعت در یخچال قرار دهید. سپس شاه توت را همراه با ژلاتین حل شده در آب درون قابلمه بریزید تا مارمالاد شما غلیظ گردد.

نکات تهیه مربای شاه توت

  • از شاه توت های تازه و سفت برای تهیه مربای شاه توت بهره ببرید. شا ه توت های له شده باعث کپک زدن یا ترش شدن طعم مربا می شوند.
  • برای خوش رنگ شدن و جلوگیری از کدر شدن مربا، درب قابلمه را هنگام پخت باز بگذارید. در این صورت مربای شما سر نمی رود.
  • استفاده از اندازهی آبلیمو در تهیه مربای شاه توت مانع از شکرک زدن مربا در طولانی مدت می گردد.
  • برای آنالیز قوام مربا اندازهی از آب آن را درون بشقاب بریزید. پس از سرد شدن غلظت اصلی مربا معین می گردد.
  • درصورتی که قصد تهیه شربت شاه توت را دارید قبل از غلیظ شدن آب مربا اندازهی از آن را درون ظرفی تمیز و خشک بریزید.

روش نگهداری مربای شاه توت

برای نگهداری از مربای شاه توت ظرف های شیشه ای، تمیز و خشک انتخاب کنید. قبل از این که مربا را درون شیشه بریزید صبر کنید تا کامل خنک گردد. مربای داغ باعث ایجاد بخار درون ظرف و ایجاد کپک روی مربا می گردد. قبل از بستن درب ظرف از تمیز و بدون زنگ بودن آن مطمئن شوید. برای اطمینان از عدم نفوذ هوا داخل شیشه می توانید نایلون فریزری تمیز را تا کنید، روی ظرف بگذارید و سپس در ظرف را محکم ببندید. ظرف مربا حتما باید در یخچال قرار داشته باشد. در غیر این صورت مربا کپک می زند. در طول زمان مصرف مربا حتما قاشق خشک و تمیز بهره ببرید. برای نگهداری طولانی مدت مربای شاه توت تهیه شده با استویا ابتدا مربا را در ظرف های پلاستیکی کوچک بریزید. سپس ظرف را درون فریزر قرار دهید. برای استفاده از مربای فریزرشده 24 ساعت قبل ظرف مربا را درون یخچال قرار دهید. در نظر داشته باشید مربایی که از فریزر خارج می کنید و یخ آن کامل باز می گردد را نمی توانید مجدد فریز کنید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 23 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1404 گردآورنده: toure-kish.ir شناسه مطلب: 2387

به "طرز تهیه مربای شاه توت خانگی، خوشمزه و خوش رنگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای شاه توت خانگی، خوشمزه و خوش رنگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید