چکدرمه با مرغ ، ترفند ترکمن ها برای چکدرمه مرغ خوش عطر را بلدی؟

به گزارش تور کیش، چکدرمه با مرغ یکی از نسخه های اصلی درست کردن چکدرمه ترکمنی است. چکدرمه در اصل یک غذای اصیل متعلق به ترکمن صحرا است که به عنوان غذای مهمانی ها و مراسم نذری تهیه و سرو می گردد. در طرز تهیه چکدرمه اصیل ترکمن، از گوشت گوسفندی استفاده می گردد ولی درست کردن چکدرمه با مرغ هم متداول است و هواداران خودش را دارد. ضمناً اگر از مرغ بهره ببرید، به زمان کمتری برای پخت این احتیاج دارید. در این مقاله از در ، ما طرز تهیه چکدرمه گنبدی با مرغ و نکات پخت و خوشمزه شدن چکدرمه با مرغ برای و را به شما آموزش خواهیم داد.

چکدرمه با مرغ ، ترفند ترکمن ها برای چکدرمه مرغ خوش عطر را بلدی؟

طرز تهیه چکدرمه گنبدی با مرغ در یک نگاه

برای درست کردن چکدرمه مرغ ترکمنی، ابتدا باید برنج را خیس کنید و در این فاصله تکه های مرغ را سرخ کنید و کنار بگذارید. سپس پیاز داغ درست کنید، رب گوجه، پوره گوجه و ادویه های معطر را هم به آن اضافه کنید و سس مرغ را درست کنید.

مرغ های سرخ شده را به قابلمه سس برگردانید و اندازهی آب بیفزایید. اجازه دهید مرغ ها با پیاز داغ و سایر مواد سس بپزند. وقتی مرغ در سس پخت، برنج خیسانده شده را در قابلمه بریزید و بجوشانید تا دندان گیر شده و آب داخل قابلمه کشیده گردد.

نمک غذا را اندازه کنید و چکدرمه را به مدت 45 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم دم کنید. برای مطالعه رسپی طرز تهیه چکدرمه ترکمنی با مرغ و جزییات خوشمزه شدن این پلوی لذیذ و متفاوت ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه چکدرمه مرغ گنبدی (برای 3 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
برنج3 لیوان فرانسوی دسته دار
گوشت مرغ (ران یا سینه)3 تکه
گوجه فرنگی4 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
دارچین و ادویه پلوییبه اندازه کافی
روغن (نباتی یا حیوانی)به اندازه کافی
سالاد، ماست و ترشی دلخواهبرای سرو با چکدرمه مرغ ترکمنی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت چکدرمه با مرغ: 1 ساعت و 20 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه چکدرمه با مرغ ترکمن صحرا

روش درست کردن چکدرمه با مرغ گنبدی، شبیه و طرز تهیه استانبولی پلو با مرغ است. کافی است مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید تا یک پلوی مخلوط خوشمزه و مقوی برای ناهار یا شام تهیه کنید.

مرحله اول: مواد اولیه چکدرمه با مرغ را آماده کنید

برای طرز تهیه چکدرمه ساده با مرغ، ابتدا تکه های مرغ را بشویید و در یک آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته گردد. می توانید از تکه های سینه یا ران بهره ببرید. برنج را پاک کنید، به خوبی بشویید و در اندازهی آب ولرم و کمی نمک، برای 30 دقیقه بخیسانید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید، رنده یا پوره کنید و کنار بگذارید.

در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت، نمک و گوشت مرغ را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: تکه های مرغ را سرخ کنید

بعد از اینکه مرغ ها آب خود را از دست دادند، در یک قابلمه اندازهی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس تکه های مرغ را به آرامی در قابلمه بگذارید. اجازه دهید یک طرف مرغ ها که طلایی شد، آنها را برگردانید تا سمت دیگر آنها هم سرخ گردد. سپس مرغ ها را از قابلمه بیرون بیاورید و کنار بگذارید.

شما می توانید روغن سرخ کردنی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله سوم: سس مرغ را درست کنید

یک پیاز درشت را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در قابلمه ای که مرغ ها را سرخ نموده بودید، پیازها را بریزید. اجازه دهید تکه های مرغ روی حرارت طلایی و سبک شوند. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام آن گرفته شده و رنگ باز کند. بعد نوبت اضافه کردن زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین و ادویه پلویی است. این ادویه ها را هم کمی تفت دهید.

برای تهیه رب گوجه فرنگی و انواع ادویه معطر غذا می توانید از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید اینترنتی و حضوری اقدام کنید.

مرحله چهارم: تکه های مرغ را در سس بپزید

در این مرحله از روش درست کردن چکدرمه مرغ گنبدی، پوره گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا طعم خام آن گرفته گردد. اجازه دهید گوجه ها برای چند دقیقه بپزند. سپس مرغ هایی را که سرخ نموده و کنار گذاشته بودید، درب قابلمه بگذارید. روی مرغ ها را به اندازه 1 لیتر آب بریزید و بعد از جوش آمدن آب، درب قابلمه را ببندید. شعله را کم کنید تا مرغ ها برای نیم ساعت در سس بپزند و نرم شوند.

مرحله پنجم: برنج چکدرمه را اضافه کنید

بعد از اینکه تکه های مرغ پخت، آبی که برنج را در آن خیسانده اید، دور بریزید. مرغ های پخته را بیرون بیاورید و کنار بگذارید. برنج را در قابلمه بریزید و آب آن را اندازه کنید. باید به اندازه یک بند انگشت آب یا عصاره مرغ، روی برنج ها باشد.

اگر کمتر از این حد بود، اندازهی آب جوش اضافه کنید و اگر بیشتر بود، شعله را زیاد کنید تا آب آن تبخیر گردد. اجازه دهید برنج ها، دندان گیر شوند، یعنی روی برنج ها نرم و وسط آنها، کمی سفت باشد. برنج باید برای این پلو مثل سایر انواع قاطی پلو باید اندازهی زنده باشد.

مرحله ششم: چکدرمه با مرغ را دم کنید

وقتی برنج به اندازه کافی جوشید و کمی نرم شد، مرغ ها را دوباره به قابلمه برگردانید و روی برنج بگذارید. از اطراف قابلمه، برنج را روی مرغ ها، به صورت قله ای بریزید. دم کنی را روی قابلمه بگذارید و وقتی داخل قابلمه، بخار پیچید، شعله را روی کمترین حالت تنظیم کنید. صبر کنید تا چکدرمه، به مدت 45 دقیقه بپزد و دم بکشد.

مرحله هفتم: چکدرمه مرغ ترکمنی را سرو کنید

در آخر، زمانی که برنج پخت، شعله را خاموش کنید و روی برنج، کره حیوانی یا روغن حیوانی بریزید. به آرامی برنج را هم بزنید تا با مرغ ها مخلوط گردد. سپس چکدرمه مرغ را در ظرف سرو بریزید و با یا ترشی دلخواه () یا نوش جان کنید.

برای خرید کره حیوانی، روغن حیوانی، ماست و انواع ترشی دلخواه می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

روش تهیه چکدرمه ترکمنی با مرغ شکم پر

برای طرز تهیه چکدرمه با مرغ شکم پر، یک مرغ کوچک درسته با پوست را بشویید و خشک کنید. همه قسمت ها و داخل شکم مرغ را با ادویه های معطر، مزه دار کنید و حدود 2 ساعت استراحت دهید. سپس داخل مرغ را با سبزیجات معطر دلخواه، آلو، زرشک، گردو و … پر کنید و شکم مرغ را بدوزید. دست و پای مرغ را به بدن آن محکم کنید.

در یک تابه اندازهی روغن بریزید و مرغ را سرخ کنید. سپس بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید. در این روش، مرغ برای پختن به حدود 2 ساعت زمان احتیاج دارد و برای پخت مرغ، باید 8 لیوان فرانسوی دسته دار، آب در قابلمه بریزید و درب قابلمه را بار بگذارید. شعله را کم کنید تا مرغ به آرامی بپزد. بقیه مراحل را مثل روش بالا دنبال کنید و مرغ شکم پر را روی برنج بگذارید تا چکدرمه دم بکشد.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه چکدرمه گنبدی با مرغ

  • در طرز تهیه چکدرمه سنتی و اصیل، برای تهیه این غذا از ظرف مخصوصی به نام قازان استفاده می گردد.
  • اگر از مرغ درسته در طرز تهیه چکدرمه با مرغ استفاده می کنید، باید زمان بیشتری را به پخت مرغ اختصاص دهید. در این روش هم مانند روش بالا، مراحل را انجام دهید ولی لازم نیست داخل شکم مرغ را با مواد مختلف، پر کنید.
  • برای طرز تهیه چکدرمه با سیب زمینی و مرغ، یک یا دو سیب زمینی را هم پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سیب زمینی ها را سرخ کنید و بعد از اینکه برنج را جوشاندید و مرغ را در قابلمه گذاشتید، سیب زمینی های نگینی را هم اضافه نموده و چکدرمه را دم کنید.
  • بهتر است برنج را در زمان جوشاندن، در حدی بجوشانید که خیلی نرم نگردد، چون ممکن است بعد از پخت، شفته گردد.
  • می توانید به جای استفاده از مرغ تکه ای، مرغ ها را بعد از سرخ کردن و پختن، ریش ریش کنید و چکدرمه با مرغ ریش ریش درست کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن چکدرمه با مرغ ترکمنی

ادویه مخصوص چکدرمه پلو چیست؟

برای خوش طعم و خوش عطرتر شدن چکدرمه از ترکیب ادویه پلویی، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر دارچین بهره ببرید.

چرا چکدرمه با مرغ، شفته می گردد؟

اگر اندازه آب غذا، زیاد باشد، باعث چسبیدن و شفته شدن برنج می گردد. به ازای 3 لیوان برنج، باید 3/5 لیوان آب بهره ببرید. اما راحت ترین روش اندازه گیری آب، این است که به تخمین بزنید و به اندازه 1 بند انگشت آب، روی برنج را بپوشاند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 بهمن 1403 بروزرسانی: 24 بهمن 1403 گردآورنده: toure-kish.ir شناسه مطلب: 2368

به "چکدرمه با مرغ ، ترفند ترکمن ها برای چکدرمه مرغ خوش عطر را بلدی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چکدرمه با مرغ ، ترفند ترکمن ها برای چکدرمه مرغ خوش عطر را بلدی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید