6 رسپی لذیذ جغور بغور ، جغول بغول رو با این 10 نکته رستورانی بپز!

به گزارش تور کیش، جغور بغور یا چغور پغور و حتی جغول بغول به روش قهوه خانه ای و بازاری یک غذای مقوی برای واست که مثل با جگر گوسفند یا حتی گاو و مرغ و جگر سفید با انواع سبزیجات تهیه می گردد. این غذای سنتی در اصل متعلق به شهر زنجان است که در شهرهای دیگر مثل اردبیل، تهران، شیراز و شهرهای شمالی نیز به روش های متفاوتی طبخ می گردد. جالب است بدانید که این غذای نونی با جگر گوسفند در روسیه و مشابه آن در اسکاتلند نیز طبخ می گردد. در این مقاله از در روش طرز تهیه غذای جغور بغور یا همان جغول بغول زنجانی را به شما می دهیم.

6 رسپی لذیذ جغور بغور ، جغول بغول رو با این 10 نکته رستورانی بپز!

طرز تهیه جغور بغور رستورانی در یک نگاه

برای تهیه چغور پغور بازاری، جگر سیاه، دل، قلوه و جگر سفید را بشویید و خرد کنید. جگر سفید را با میزانی آب و ادویه ، آبپز کنید. سپس پیازها را نگینی و خرد کنید و در تابه تفت دهید. سپس به ترتیب سفت بودن گوشت ها، ابتدا دل، سپس جگر و بعد قلوه را اضافه کنید. جگر سفید آبپز شده را هم اضافه کنید. ادویه های دلخواه را بیفزایید.

رب گوجه فرنگی را در یک قسمت تابه تفت دهید و بعد گوجه فرنگی نگینی یا پوره شده را اضافه کنید. درب تابه را ببندید. حدود 15 دقیقه صبر کنید تا گوجه ها به آرامی بپزند. سپس کمی آب اضافه کنید تا جغور بغور کاملا مغز پخت گردد. در آخر نمک و چاشنی دلخواهتان را اضافه نموده و بعد از چند دقیقه شعله را خاموش و خوراک را سرو کنید کنید.

شما می توانید میزان مواد اولیه لازم، جزییات و مراحل کامل طرز تهیه جغور بغور را در ادامه این مطلب مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه جغور بغور رستورانی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
جگر سفید گوسفندی1 عدد
جگر سیاه گوسفندینصف یک جگر کامل
قلوه گوسفندی1 عدد
دل گوسفندی1 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)4 تا 5 عدد میانه
رب گوجه2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی2 تا 3 عدد
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان و سبزی خوردنبرای سرو با جغور بغور
سالاد و ترشیبرای سرو با چغور پغور

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت چغور پغور: 30 دقیقه

میزان کالری جغور بغور در 100 گرم: حدود 225 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه جغور بغور مجلسی بازاری

جغول بغول یا چغور پغور تا حدودی شبیه است. این خوراک به عنوان یک غذای بسیار مقوی، سیر نماینده و سرشار از پروتئین شناخته می گردد که آن را به راحتی به روش زیر می توانید درست کنید.

مرحله اول: دل و قلوه را آماده کنید

در ابتدا برای طرز تهیه جغور بغور با رب گوجه فرنگی، دل و قلوه را بشویید و روی تخته آشپزخانه بگذارید. با چاقوی تیز، دل و قلوه را از وسط نصف کنید. لخته های خون داخل دل گوسفندی را بیرون بیاورید و آن را بشویید. قلوه را هم از وسط برش بزنید و پوسته یا غشای نازک روی آن را جدا کنید.

در صورت تمایل می توانید دل و قلوه گوسفندی را به روش و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله دوم: جگر سفید و سیاه را آماده کنید

جگر سفید را بشویید و چربی های اضافه و آلوده آن را جدا کنید. جگر سیاه را هم بشویید و پوست نازک روی آن را به آرامی جدا کنید. دل، جگر سیاه و قلوه را در میزان هایی که نه خیلی درشت و نه خیلی ریز باشد، خرد کنید. جگر سفید را به تکه های مکعبی 2 یا 3 سانتی متری خرد کنید.

برای خرید جگر گوسفندی، از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

مرحله سوم: جگر سفید را آبپز کنید.

در این مرحله از طرز تهیه چغور پغور مجلسی، سپس جگر سفید خرد شده را در یک قابلمه بریزید و به میزان ای که روی آنها را بپوشاند، آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند.

کف های سفید روی سطح آب را با قاشق جمع کنید و دور بریزید. در ادامه، میزانی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید. شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا جگر سفید نرم تر گردد.

انواع ادویه معطر غذا را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله چهارم: پیاز را با روغن تفت دهید

در ادامه، پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. در صورت تمایل می توانید چند عدد سیر حبه ای را هم ریز خرد نموده یا له کنید. در یک تابه مناسب، میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در تابه بریزید. آنها را تفت دهید تا پیازها سبک و شیشه ای شوند.

شما می توانید برای خرید روغن سرخ کردنی، سیر داغ و پیاز داغ آماده از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: دل و جگر سیاه را تفت دهید

بعد از آماده شدن پیازها، میزانی زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های دلخواه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خام ادویه ها گرفته گردد. اگر سیر هم استفاده می کنید، سیر را کمی تفت دهید تا عطر آن خارج گردد.

سپس دل خرد شده گوسفندی را در تابه بریزید و با پیازها تفت دهید. به ترتیب سفت بودن، مواد جغور بغور را اضافه کنید. سپس جگر سیاه را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله ششم: قلوه و جگر سفید را اضافه کنید

در این مرحله و بعد از تفت خوردن دل و جگر سیاه، قلوه ها را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. دقت کنید که قلوه بافت نرم تری دارد و زود له می گردد. کمی صبر کنید تا رنگ دل و جگر و قلوه تغییر کند و ادویه ها به خورد آنها برود. سپس جگر سفید آبپز شده را آبکش کنید و در تابه بریزید و تفت دهید. حرارت را کم کنید و برای 5 دقیقه درب تابه را بگذارید تا آب بیندازند.

مرحله هفتم: رب گوجه و گوجه فرنگی ها را اضافه کنید

در این فاصله، گوجه فرنگی ها را بشویید و به صورت نگینی ریز خرد نموده یا رنده کنید. قبل از اضافه کردن گوجه ها به تابه، دل، جگر و قلوه را در یک سمت تابه جمع کنید و رب گوجه را در تابه بریزید و با روغن داغ تابه تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته گردد.

سپس گوجه فرنگی ها را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. درب تابه را بگذارید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا گوجه ها طعم خامشان گرفته گردد.

شما می توانید رب گوجه فرنگی را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: جغور بغور را بپزید

در آخر، بعد از نرم شدن گوجه ها، به میزان 1 لیوان فرانسوی دسته دار، آب جوش در تابه بریزید و درب آن را بگذارید. شعله زیر تابه را کم کنید و اجازه دهید جغور بغور، کاملا بپزد و نرم گردد. در آخر، وقتی آب داخل تابه کشیده و غلیظ شد، نمک غذا را بچشید. در صورت دلخواه، چاشنی دلخواه مثل آب لیموترش یا آب نارنج تازه اضافه کنید و چند دقیقه بعد، شعله زیر آن را خاموش کنید.

مرحله آخر: جغور بغور را سرو کنید

جغور بغور شما آماده است. شما می توانید این غذای لذیذ را با نان، سبزی دلخواه، سالاد یا ترشی دلخواه میل کنید.

انواع ترشی و انواع نان را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

بیشتر بخوانید:

مواد لازم برای تهیه جغور بغور شیرازی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
جگر سفید2 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
پیاز2 عدد
گوجه فرنگی3 عدد
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان کافی
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
نان و سبزی خوردنبرای سرو با جغور بغور

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت جغور بغور شیرازی: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه جغور بغور شیرازی با جگر سفید چرخ نموده

شیرازی ها جغور بغور را فقط با جگر سفید چرخ نموده درست می نمایند. جغور بغور در شیراز به عنوان یک غذای خیابانی محبوب شناخته می گردد. در ادامه مراحل طرز تهیه جغور بغور چرخ نموده به سبک شیرازی را دنبال کنید.

مرحله اول: جگر سفید را آماده کنید

ابتدا جگر سفید را به خوبی بشویید. چربی های روی نای و قسمت غضروفی آن را با چاقو جدا کنید. چربی ها را دور بریزید. قسمت غضروفی را با چاقوی تیز به صورت درشت خرد کنید. جگر سفید را در یک قابلمه بگذارید و روی آن آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند.

مرحله دوم: جگر سفید را آبپز کنید

بعد از یک بار جوشیدن آب، حدود 3 دقیقه بعد از جوش آمدن، وقتی روی سطح آب، کف های سفید یا تیره جمع شد، جگر سفید را آبکش کنید. دوباره جگر سفید را در قابلمه بگذارید. روی آن آب بریزید و یک پیاز را درشت خرد کنید و در قابلمه بیندازید. کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید جگر سفید آبپز گردد.

مرحله سوم: جگر سفید را چرخ کنید

در ادامه برای طرز تهیه چغور پغور شیرازی، وقتی جگر سفید آبپز شد، آن را آبکش کنید. اجازه دهید جگر سفید از دما بیفتد. پیازها را جدا کنید. جگر سفید را خرد کنید و در چرخ گوشت بریزید. جگر سفید و غضروف ها را چرخ کنید و کنار بگذارید. گوجه فرنگی ها را هم نگینی خرد نموده یا رنده کنید.

مرحله چهارم: مواد جغور بغور شیرازی را تفت دهید

در این مرحله از درست کردن جغور بغور جگر سفید، پیازها را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. جگر سفید چرخ شده را با میزانی زردچوبه و فلفل سیاه و نمک در تابه تفت دهید تا رنگ آن عوض گردد. رب گوجه را تفت دهید تا رنگ باز کند. سپس گوجه ها را اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا گوجه ها آب بیندازند و بپزند.

مرحله پنجم: چغور پغور با جگر سفید را بپزید

به میزان نصف لیوان آب جوش، در تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا چغور پغور، روی شعله ملایم بپزد و آب آن جمع گردد. در آخر، نمک غذا را بچشید. آبلیموی تازه را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید. جغور بغور را با نان و سبزی خوردن سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

دستور تهیه جغور بغور با جگر مرغ

طرز تهیه جغور بغور با دل و جگر مرغ، مشابه طرز تهیه واویشکا با جگر مرغ یا است. در این روش، فقط از جگر مرغ استفاده می گردد. بافت جگر مرغ بسیار نرم است و زود می پزد. بعلاوه لازم نیست مثل جگر گوسفندی، غشای نازک روی آن را جدا کنید. کافی است جگرها را به خوبی بشویید و رگ های خونی و زهره سبز رنگ جگرها را با دقت جدا کنید. مراقب باشید زهره روی جگرها، نترکد وگرنه کل جگر تلخ می گردد. جگرها را به صورت درشت خرد کنید.

سپس در یک تابه پیاز داغ درست کنید و جگرهای خرد شده را در تابه، به آرامی کمی تفت دهید تا رنگ آنها سفید گردد. زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های دلخواه خود را اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را در یک سمت تابه تفت دهید و سپس همه مواد را با هم ترکیب کنید.

درب تابه را بگذارید. شعله زیر چغور پغور با جگر مرغ را کم کنید. حدود 15 دقیقه صبر کنید تا جگر مغز پخت گردد. در آخر، نمک و چاشنی های دلخواه به آن اضافه کنید و چند دقیقه بعد، شعله زیر تابه را خاموش نموده و جغور بغور جگر مرغ را سرو کنید.

برای خرید می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

دستور تهیه چغور پغور با سیب زمینی

در این روش، هم می توانید مانند روش اول به صورت خرد شده یا به صورت چرخ نموده، جغور بغور را درست کنید. سپس به میزان دلخواه، یک یا 2 عدد سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.

سیب زمینی ها را جداگانه با کمی زردچوبه و نمک، در یک تابه تفت دهید تا کمی طلایی شوند. در اواخر پخت جغور بغور، سیب زمینی ها را هم به جغور بغور اضافه کنید و اجازه دهید بپزند. می توانید سیب زمینی ها را در زمان سرو و در کنار چغور پغور، سرو کنید.

طرز تهیه جغور بغور زنجانی با دنبه

در طرز تهیه چغور پغور زنجان به عنوان صاحبان معنوی جغور بغور، از دنبه هم در کنار دل، جگر سیاه، جگر سفید و قلوه استفاده می گردد. در طرز تهیه جغور بغور با دنبه، باید دنبه ها را به صورت ریز خرد کنید و همراه با پیاز، تفت دهید تا روغن آنها خارج گردد.

سپس جگر سفید آبپز و خرد شده، جگر سیاه، دل گوسفندی و قلوه خرد شده را هم اضافه کنید. همه مواد را با هم تفت دهید و رب گوجه و گوجه فرنگی را هم اضافه کنید. اجازه دهید جغور بغور بپزد. سپس چاشنی ها را اضافه نموده و آن را میل کنید.

برای خرید دنبه گوسفندی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

طرز تهیه چغور بغور شمالی با رب انار

شمالی ها به عنوان چاشنی، در اواخر پخت جغور بغور، به آن رب انار () اضافه می نمایند. در این روش، از رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی استفاده نمی گردد ولی مراحل تهیه چغور پغور مانند روش اول باید دنبال کنید.

باکیفیت را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

نکات مهم در طرز تهیه جغور بغور رستورانی

  • در طرز تهیه جغول بغول، می توانید از فلفل دلمه ای سبز یا رنگی، برای گرفتن بوی زهم جگر سفید، جگر سیاه، دل و قلوه، بهره ببرید. در این صورت مراقب باشید فلفل دلمه ای را بیش از حد تفت دهید تا تلخ نگردد.
  • فقط در صورتی جغور بغور چرخ نموده درست کنید که از جگر سفید استفاده می کنید. دقت کنید که حتما قبل از چرخ کردن، باید جگر سفید را آبپز کنید و به صورت خام نباید چرخ کنید.
  • به جای استفاده از دل و جگر گوسفندی می توانید از دل و جگر گوساله بهره ببرید اما در این صورت، به زمان پخت بیشتری برای پخت جغور بغور احتیاج خواهید داشت.
  • استفاده از نخود فرنگی، قارچ و سیب زمینی در مواد جغور بغور، متداول است و طعم آن را خوشمزه تر می نماید.
  • هر چند بعضی افراد ترجیح می دهند قطعات یا تکه های جگر و دل و قلوه را ریز خرد نمایند اما دل و جگر بعد از پختن، ریز می شوند و آب میان بافتی شان را از دست می دهند. بنابراین بهتر است آنها را کمی درشت تر خرد کنید.
  • جگر سیاه و دل گوسفندی هم زمان پخت طولانی تری نسبت به قلوه دارند. می توانید آنها را ابتدا کمی آبپز نموده و بعد در جغور بغور بریزید.
  • وجود جگر در جغور پغور موجب شده تا این خوراک سرشار از انواع ویتامین های A، D، E و آهن باشد و در عین سادگی طعم بی نظیری داشته باشد.

فوت و فن های خوشمزه شدن جغور بغور رستورانی

چرا جگر سفید در جغول بغول سفت می ماند؟

بافت جگر سفید فرق دارد. برای اینکه جگر سفید را به جغور بغور اضافه کنید، از قبل باید آن را با میزان آب، پیاز و ادویه ها، آبپز نموده و سپس به مواد جغور بغور اضافه کنید.

برای جلوگیری از له شدن جگر در چغور پغور چه کنیم؟

جگر سیاه بافت لطیفی دارد و اگر آن را زیاد تفت دهید، بافت آن از هم می پاشد. بعلاوه نباید جگر سفید را خیلی ریز خرد کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404 گردآورنده: toure-kish.ir شناسه مطلب: 2383

به "6 رسپی لذیذ جغور بغور ، جغول بغول رو با این 10 نکته رستورانی بپز!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 رسپی لذیذ جغور بغور ، جغول بغول رو با این 10 نکته رستورانی بپز!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید