رایزنی سئول و تهران درباره اموال بلوکه شده ایران
به گزارش تور کیش، نمایندگانی از جمهوری اسلامی و کره جنوبی در جریان مذاکرات وین، رایزنی هایی را درباره شیوه های حل اختلافات چندین ساله درباره دارایی های مسدود شده ایران در کره جنوبی برگزار کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، وزارت امور خارجه کره جنوبی امروز (چهارشنبه) بیان نمود که کنندگان کره جنوبی و ایران برای بحث درباره شیوه های رفع اختلافات چندین ساله در مورد دارایی های مسدود شده ایران در کره جنوبی به دلیل تحریم های یکجانبه ایالات متحده، رایزنی های کاری برگزار کردند.
بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر 2018 میلادی (شهریورماه 1397) به بهانه تحریم های آمریکا پرداخت نشده است.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی در این خصوص گزارش کرد، در حالی که مذاکرات چندجانبه برای احیای توافق هسته ای 2015 ایران وارد مرحله نهایی می شود، بانکداران و مسئولان شرکت نفت ملی و وزارت نفت ایران برای دیدار با مقام های دولت کره و مسئولان شرکتی این کشور به کره جنوبی سفر کردند تا درباره مسائل اقتصادی معلق مصاحبه کنند.
در جریان سفر دو روزه مقام های ایرانی به کره جنوبی که از روز گذشته (سه شنبه) آغاز شده است، دو طرف درباره گزینه های پرداخت دقیق و امکان از سرگیری تجارت نفت به منظور آماده سازی برای کاهش احتاقتصادی تحریم های آمریکا علیه ایران بحث کردند.
طبق گزارش یونهاپ، جمهوری اسلامی ایران دارنده جایگاه چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان قرار گرفته است و تأمین کننده اصلی نفت کره جنوبی بوده و کالا های این کشور مانند تجهیزات صنعتی، لوازم خانگی و قطعات خودرو را وارد می کند.
اواسط دی ماه، منابع کره جنوبی خبر دادند سئول و تهران در حال بررسی برگزاری اولین نشست کاری خود در ماه میلادی جاری (فوریه) برای حل و فصل مسائل مربوط به دارایی های مسدود شده ایران در بانک های کره جنوبی هستند.
بر اساس گزارش های منتشر شده، مقامات سئول گفتند که کارگروه های پیشنهادی قرار است پس از اینکه تحریم های ایران لغو شد، جزئیات انتقال احتاقتصادی پول ها را بررسی کنند و در صورت عدم توافق، سایر جنبه ها را نیز مورد بحث قرار دهند.
منبع مذکور در ادامه صحبت هایش به یونهاپ توضیح داد: انتظار می رود که این کارگروه ها عمدتاً درباره جزئیات روش پرداخت دارایی های ایران در صورت اعطای لغو تحریم ها از سوی ایالات متحده صحبت کنند. آن ها ممکن است در مورد احتمال از سرگیری واردات نفت از ایران پس از لغو تحریم ها نیز مصاحبه هایی داشته باشند.
شانزدهم دی ماه در بحبوحه مذاکرات در وین، چوی جانگ کان معاون وزیر خارجه کره جنوبی به اتریش سفر کرد و با علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و مصاحبه کرد.
وزارت امور خارجه کره جنوبی در 22 دی ماه بیان نمود آمریکا به دولت این کشور اجازه داده است تا غرامت معوقه به گروه دیانی ایران بر اساس دستور مرکز بین المللی حل و فصل اختلافات سرمایه گذاری (ISDS) در سال 2018 را پرداخت کند.
بنا بر اعلام این وزارتخانه، اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، اوفِک، در 6 ژانویه مجوز ویژه ای صادر کرد تا به دولت کره اجازه دهد، به سرمایه گذار ایرانی بر سر مالکیت ناموفق دوو الکترونیک در سال 2010 غرامت بپردازد.
سوم بهمن ماه نیز خبرگزاری فرانسه خبر داد، سئول اعلام کرده است، کره جنوبی از محل دارایی های مسدود شده ایران، 18 میلیون دلار برای پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل استفاده کرده است.
ایران به دلیل عدم توانایی در پرداخت حق عضویت خود در سازمان ملل، حق رای در این سازمان را از دست داده بود. جمهوری اسلامی ایران، پیش از خروج یکجانه آمریکا از توافق هسته ای 2015، سومین شریک تجاری کره جنوبی بود.
منبع: خبرگزاری دانشجو