7 شعار نامزد صمت در جمع بازرگانان ایران
به گزارش تور کیش، خبرنگاران : نامزد پیشنهادی حسن روحانی رئیس جمهور، برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اولین حضور خود در بین فعالان بخش خصوصی هفت وعده به بازرگانان داد.
به گزارش خبرنگاران؛ مدیریت بازار، عدم مداخله در بازار، ارزان کردن سفره مردم، کوچک سازی، چابک سازی، حذف بروکراسی اداری و کاهش امضای طلایی از شعارهای اصلی علیرضا رزم حسینی در نشست اتاق بازرگانی ایران بود. او همچنین توضیح داد ما به دنبال کوچک سازی و چابک سازی هستیم، از همین روی دیوانسالاری را کوچک می کنیم تا مردمسالاری عظیم گردد.
در همین زمینه
نگاه بخش خصوصی به وزیر پیشنهادی صمت
درخواست رییس اتاق تهران از رزم حسینی
وزیر پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی برای دستیابی به کرسی این وزارتخانه به جمع فعالان بخش خصوصی رفت که در حال حاضر ایران با دو چالش عظیم تحریم و شیوع بیماری کرونا دست به گریبان است. دو چالشی که هریک به تنهایی می توانند هر برنامه ای را ناکام و هر معادله ای را ابتر کند، از سوی دیگر علیرضا رزم حسینی برای تحقق وعده های خود در جمع فعالان بخش خصوصی تنها 9 ماه زمان در اختیار دارد، 9 ماهی که بخش از آن را نیز باید به سر و سامان دادن به وزارتخانه ای اختصاص دهد که چند ماهی است بدون وزیر فعالیت نموده است. با این اوصاف رسیدن به اهداف مطرح شده توسط وزیر تا حدودی رویایی به نظر می رسد.
ارائه 2 برنامه به مجلس
وزیر پیشنهادی صمت در بخشیاز سخنان خود با اشاره به اینکه دو برنامه را به مجلس شورای اسلامی ارائه نموده است، گفت: برنامه اول برای وزارت صمت مبنی بر احکام بالادستی، اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه تدوین شده که در شرایط فعلی، امکان اجرای آن کمتر است البته نه به این معنا که هیچ کوششی برای تحقق اهداف نکنیم اما در فرصت کوتاهی که وجود دارد باید اقداماتی انجام دهیم که جهت برای ما هموار گردد. همچنین برنامه دوم، مردمی بودن اقتصاد مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است که شما فعالان مالی نقش آفرینی گسترده ای در آن دارید.
رزم حسینی با اشاره به هفت سال فعالیت در استان های خراسان رضوی و کرمان و حضور در بخش خصوصی اضافه کرد: بر اساس تجربیات این دوران، کتابی تحت عنوان قوانین و مقررات مزاحم فراوری و سرمایه گذاری در حوزه مقررات زدایی تدوین شده که در عمل، تشکل ها و فعالان مالی این کتاب را تدوین نموده اند و امیدوار هستیم که مجلس شورای اسلامی نیز برای برطرف مقررات اضافی و زائد، اقدام فوری انجام دهد.
مدیریت بازار نه مداخله
از جمله وعده های وزیر پیشنهادی به فعالان بخش خصوصی می توان به مدیریت بازار اشاره نمود، روشی که مداخله در بازار همیشه جای آن را گرفته و موجب شده تا بازار همیشه با تلاطم های بسیاری روبرو باشد. در این خصوص رزم حسینی یادآورشد: به دنبال مدیریت بازار هستیم نه مداخله در بازار، مدیریت بازار از طریق اصناف، فراوری کنندگان و با هم اندیشی بین دولت و تشکل های بخش خصوصی باید انجام گردد.
ارزان کردن سفره مردم
رزم حسینی در ادامه نیم نگاهی نیز به سفره مردم انداخت. به گفته وی با اجرای طرح مدیریت بازار باید بتوان سفره مردم را ارزان کنیم. شعاری که احتمالا همه مدیران کشور علاقه مند به تحقق آن هستند، اما نقشه راه منطقی و کارآمدی برای آن ندارند به ویژه که در این ایام تحریم ها و بحران کرونا توان مالی و مدیریتی کشور را بیش از پیش محدود وکم رمق نموده است.
کوچک سازی و چابک سازی
اما در کنار دو وعده مذکور رزم حسینی شعاری را در بین فعالان بخش خصوصی مطرح نمود که می توان گفت این بخش سالهاست به دنبال آن است؛ کوچک سازی یکی از الزاماتی است که می تواند به چابک سازی فعالیت های مالی منتهی گردد؛ الزامی که حال رزم حسینی از اجرایی کردن آن خبر داده است. به گفته رزم حسینی ما به دنبال کوچک سازی و چابک سازی هستیم، از همین روی دیوانسالاری را کوچک می کنیم تا مردمسالاری عظیم گردد.
حذف بروکراسی اداری
حذف بروکراسی اداری از دیگر وعده های نامزد حسن روحانی برای تصدی وزارت صمت به اتاق بازرگانی ایران بود. وعده ای که در صورت اجرا می تواند به رشد مالی منجر گردد، بروکراسی تودرتو، کند وناکارآمد موجود در کشور همیشه مورد انتقاد فعالان بخش خصوصی بوده و حال رزم حسینی از برنامه خود برای حذف آن سخن می گوید. به گفته رزم حسینی باید بروکراسی اداری را برداریم تا مردم عظیمتر و عظیمتر گردد.
کاهش امضاهای طلایی
در نهایت وزیر پیشنهادی صمت در بین فعالان بخش خصوصی از کاهش امضای طلایی سخن گفت. وجود امضاهای طلایی یکی دیگر از مسائلی است که بخش خصوصی همیشه روی آن دست گذاشته است اما وعده های داده شده برای کاهش این امضاها همیشه راه بجایی نبرده است ودر بسیاری از موارد، مسائل این بخش را پیچیده تر هم نموده است.
حال رزم حسینی در جمع فعالان بخش خصوصی بر این نکته تاکید می نماید که امضاهای طلایی را کم کنیم تا مسائل مردم کمتر گردد که این امر از طریق مردم و مجلس محقق می گردد. وزارت صمت بنگاه سیاسی نیست و محفل جناح بازی نیست.
وزیر پیشنهادی وزارت صمت اضافه کرد: نباید فعالان با بخشنامه ای ورشکست شوند و یا محصولاتشان در گمرک بماند. ما امیدواریم که چنین مسائلی حل گردد که امید می رود قدمی در این راستا به پشتوانه دولت و شما برداشته گردد.
از فراوری خبری نیست
آنچه در میان اظهارات وزیر پیشنهادی صمت در جمع فعالان بخش خصوصی به نظر مغفول مانده است، برنامه های او برای بخش فراوری و صنعت است، او در این زمینه عملا سخنی بر زبان جاری نکرد، اتفاقی که می تواند این پیغام را به صورت تلویحی مخابره کند که نامزد وزارت صمت برای 9 ماه آینده در حوزه فراوری برنامه قابل توجهی ندارد و بیشتر کوشش دارد در این ایام بازار را مدیریت کند.
اگر به یاد داشته باشید، رضا رحمانی وزیر پیشین صمت در اولین حضور خود در جمع فعالان بخش خصوصی پیش از رسیدن به کرسی وزارت، بخشی از برنامه های خود را به فراوری اختصاص داده و روی آن تاکید ویژه داشت.
باید منتظر ماند و دید این تغییر ادبیات وگفتمان ناشی از استراتژی شخصی این دو چهره بوده است یا اینکه نشان دهنده تغییر راهبرد رییس جمهور و تیمش در ماه های به جامانده از عمر دولت دوازدهم است.
منبع: اقتصادنیوز