4 طرز تهیه چیپس انبه

به گزارش تور کیش، چیپس انبه یا همان میوه خشک انبه از محبوب ترین است که همه ویتامین ها، املاح، آنتی اکسیدان ها و خواص میوه انبه را در خود دارد. انبه خشک از سالم ترین انواع تنقلات خانگی است که در تهیه بعضی از انواع دمنوش ها و دسرها نیز کاربرد دارد. شما می توانید چیپس انبه را با یاری فر، ایرفرایر و دستگاه میوه خشک کن یا حتی در آفتاب آماده کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه چیپس انبه به روش های مختلف را به شما آموزش دهیم.

4 طرز تهیه چیپس انبه

طرز تهیه چیپس انبه در یک نگاه

برای تهیه چیپس انبه در فر، ابتدا انبه های رسیده اما سفت را پوست بگیرید و به صورت اسلایس های نازک و یکنواخت (حدود 3 میلی متر) برش بزنید. در صورت تمایل، اسلایس های انبه را با کمی آبلیموی تازه و ادویه دلخواه مانند دارچین، نمک، فلفل قرمز یا زنجبیل طعم دار کنید.

سپس، اسلایس ها را طوری روی سینی فر پوشیده با کاغذ روغنی بچینید که روی هم نیفتند. فر را از قبل با دمای 90 الی 100 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی را در طبق میانی آن قرار دهید. چیپس ها را به مدت 2 الی 3 ساعت خشک نموده و در نیمه زمان، آن ها را پشت و رو کنید. پس از خشک شدن کامل، اجازه دهید چیپس انبه خنک گردد. سپس، آن را در ظرفی دربسته نگهداری کنید.

برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه چیپس انبه ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه چیپس انبه

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
انبه رسیده ولی نسبتا سفتبه میزان دلخواه
آبلیمو (اختیاری)1 الی 2 قاشق غذاخوری
نمک (اختیاری)به میزان لازم
دارچین، فلفل قرمز یا پودر زنجبیل (اختیاری)به میزان لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه چیپس انبه در فر: حدود 2 الی 3 ساعت

مراحل طرز تهیه چیپس انبه در فر

انبه خشک را به عنوان یکی از سالم ترین انواع تنقلات طبیعی و یک میان وعده مقوی در فر، میوه خشک کن، هواپز و زیر آفتاب می توانید به سادگی در خانه تهیه کنید و از بهره مند شوید.

مرحله اول: انبه ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه چیپس انبه، ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 90 الی 100 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، میوه انبه را به خوبی بشویید و سطح انبه ها را کاملا با دستمال خشک کنید. در ادامه، انبه های شسته و خشک شده را پوست بگیرید.

نحوه اسلایس انبه به این صورت است که ابتدا باید هسته میوه را جدا کنید. سپس، گوشت انبه را به صورت ورقه های نازک و یکنواخت (با ضخامت حدود 3 الی 5 میلی متر) برش بزنید.

اگر می خواهید میوه خشک انبه را در حجم بالا درست کنید، پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه برش زن انبه را تهیه نموده و از آن بهره ببرید. اگر هم چیپس انبه را برای مصارف خانگی در حجم کم تهیه می کنید، احتیاجی به دستگاه برش زن ندارید و با یاری چاقوی تیز می توانید این میوه را اسلایس کنید.

مرحله دوم: آبلیمو و نمک اضافه کنید

حالا، برش های انبه را در سینی مسطحی بچینید و میزانی آبلیموی تازه و نمک به آن اضافه کنید. سعی کنید، کل سطح اسلایس ها به ترکیب آبلیمو و نمک آغشته شوند. در این جا، آبلیمو علاوه بر طعم دهی وظیفه آنزیم زدایی را نیز برعهده دارد و از سیاه شدن انبه جلوگیری می نماید. در صورت تمایل، می توانید نمک را حذف کنید.

در صورت تمایل، برای خرید نمک و آبلیمو می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: برش های انبه را در سینی قرار دهید

در این مرحله از طرز تهیه انبه خشک، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و ورقه های انبه را روی این سینی قرار دهید. توجه داشته باشید، برش های انبه را باید به گونه ای کف سینی بچینید که اصلا روی یکدیگر قرار نگیرند و به هیچ وجه هم پوشانی نداشته باشند.

مرحله چهارم: سینی را در فر بگذارید

در ادامه، سینی حاوی اسلایس های انبه را در طبقه میانی فر گرم قرار دهید و اجازه دهید چیپس ها به مدت 2 الی 3 ساعت در فر باقی بمانند و کاملا خشک شوند. هر ساعت یک بار، برش های میوه را پشت و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شوند.

توجه داشته باشید، مدت زمان لازم برای آماده شدن چیپس انبه تا مقدار زیادی به ابعاد قطعات و ضخامت آن ها بستگی دارد. بنابراین، توصیه می کنیم میوه ها را دائما تحت نظر داشته باشید و روند برشته شدن ورقه های انبه را به دقت آنالیز کنید تا نسوزند.

مرحله پنجم: فر را خاموش کنید

در این مرحله از طرز تهیه چیپس انبه کرانچی، پس از اطمینان از برشته شدن برش های انبه، فر را خاموش کنید. اجازه بدهید سینی حاوی اسلایس های انبه برای 20 الی 30 دقیقه دیگر داخل فر خاموش باقی بماند.

به این ترتیب، قطعات میوه میزان به جای مانده از رطوبت خود را نیز از دست می دهند و به آرامی خنک می شوند. این امر به بهبود کیفیت چیپس انبه یاری می نماید.

مرحله آخر: چیپس انبه را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، چیپس انبه شما کاملا خنک و در عین حال، کرانچی و ترد شده است. بنابراین، سینی را از فر بیرون بیاورید و در صورت تمایل، میزانی پودر دارچین، فلفل قرمز یا پودر زنجبیل (طبق سلیقه خودتان) هم به میوه خشک انبه اضافه کنید. سپس، چیپس انبه خوشمزه و خنک را در ظرف سرو قرار دهید یا در ظرف دربسته ای بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع ادویه مانند دارچین و بعلاوه انواع میوه خشک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز تهیه چیپس انبه در دستگاه میوه خشک کن

مراحل ابتدایی طرز تهیه چیپس انبه در میوه خشک کن هم درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم. با این تفاوت که برش های نازک انبه را باید با فاصله روی سینی ها و طبقات میوه خشک کن بچینید تا اصلا روی یکدیگر را نپوشانند و حتی با هم تماس هم نداشته باشند. دمای دستگاه را بین 55 الی 60 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

طبیعتا، هر چقدر دما را کمتر در نظر بگیرید، انبه خشک شما در زمان طولانی تری برشته و خشک خواهد شد. در این روش، بسته به میزان برش ها و ضخامت آن ها شما برای آماده کردن چیپس انبه به 8 الی 12 ساعت زمان احتیاج دارید.

در این فاصله، هر چند ساعت یک بار به دستگاه سر بزنید و به محض اطمینان از ترد و برشته شدن قطعات نازک انبه، دستگاه را خاموش کنید. سپس، برش های انبه را از میوه خشک کن بیرون بیاورید تا در فضای آشپزخانه خنک شوند.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه چیپس انبه در هواپز (ایرفرایر)

برای تهیه چیپس انبه در هواپز مثل سایر ، ابتدا ورقه ها و برش های نازک انبه را مطابق دستور بالا آماده کنید و در صورت تمایل، در ترکیبی از آبلیموی تازه و ادویه دلخواه مانند فلفل قرمز، دارچین یا پودر زنجبیل بغلتانید.

سپس، سبد ایرفرایر را با کاغذ روغنی یا اسپری روغن بسیار سبک بپوشانید تا از چسبیدن برش های میوه به آن جلوگیری گردد. پس از آن، اسلایس های انبه را با فاصله و بدون تماس با یکدیگر در محفظه ایرفرایر بچینید. دمای هواپز را روی 90 الی 100 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و حدود 60 الی 90 دقیقه صبر کنید تا قطعات انبه کاملا ترد و برشته شوند.

در این فاصله، هر 20 الی 30 دقیقه درب ایرفرایر را باز نموده و ورقه ها را پشت و رو کنید تا برش های میوه به صورت یکنواخت خشک شوند. پس از گذشت مدت زمان لازم، چیپس انبه را آنالیز کنید. اگر کاملا ترد شده بود، میوه خشک انبه را از دستگاه خارج نموده و پس از خنک شدن، در ظرفی دربسته و در مکانی خشک نگهداری کنید.

اگر ایرفرایر شما تنظیم دمای پایین تر از 120 درجه ندارد، درب آن را نیمه باز بگذارید یا هر 5 الی 10 دقیقه درب هواپز را باز کنید تا از سوختن انبه جلوگیری گردد. توجه داشته باشید، استفاده از سبد مشبک در داخل ایرفرایر به جریان بهتر هوا و خشک شدن یکنواخت تر میوه یاری می نماید.

برای خرید فلفل قرمز و پودر زنجبیل می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز تهیه چیپس انبه در آفتاب

طرز تهیه چیپس انبه در آفتاب بیشتر مخصوص مناطقی است که آب و هوای گرم و خشکی دارند و خشک کردن میوه در آفتاب یک کار ساده است. برای خشک کردن انبه در آفتاب، ابتدا باید اسلایس های انبه را مطابق دستور بالا آماده کنید. سپس، برش های انبه را روی توری های مخصوص یا سینی های مشبک قرار دهید و سطح اسلایس ها را با یک پارچه نازک مانند تنظیف بپوشانید تا از آلودگی و حشرات محافظت شوند.

سپس، سینی های مشبک را در مکانی آفتاب گیر و در معرض جریان هوا قرار دهید. با این روش، فرآیند خشک شدن انبه بسته به دما و شدت آفتاب ممکن است بین 2 الی 5 روز طول بکشد. در این فاصله، روزی یک بار به انبه ها سر بزنید و اسلایس ها را پشت و رو کنید. پس از خشک شدن کامل، چیپس انبه را در ظرفی دربسته نگهداری کنید.

نکات مهم در طرز تهیه چیپس انبه

  • در طرز تهیه چیپس انبه، باید از انبه هایی بهره ببرید که در عین رسیده بودن اصلا نرم نباشند تا هنگام برش شکل خود را حفظ نمایند. انبه هایی که بیش از حد نرم باشند، هنگام برش شکل خودشان را از دست می دهند و در فرآیند خشک سازی چسبناک یا لهیده می شوند.
  • ورقه های انبه را نازک و یکنواخت برش دهید. برش دادن انبه با ضخامت مناسب (3 الی 5 میلی متر) موجب خشک شدن یکنواخت، بافت ترد و جلوگیری از سوختگی می گردد.
  • چیپس انبه، در صورت نگهداری صحیح، تا چند ماه قابل استفاده خواهد بود.
  • هرچه ورقه های انبه نازک تر باشند، سریع تر و بهتر خشک می شوند؛ ولی مراقب باشید اسلایس ها را بیش از حد نازک برش نزنید که پاره نشوند.
  • برای افزایش ماندگاری و جلوگیری از اکسید شدن و سیاه برش های انبه خشک، می توانید اسلایس های میوه را پیش از خشک کردن با اندکی آبلیموی تازه و نمک آغشته کنید. این روش برای جلوگیری از سیاه شدن موز خشک، سیب خشک و به خشک هم کاربردی است.
  • اگر برش های انبه روی یکدیگر قرار بگیرند یا با هم تماس داشته باشند، به خوبی خشک نشده و نهایتا کپک می زنند.
  • بسته به روش انتخابی، خشک شدن انبه ممکن است بین 2 الی 12 ساعت طول بکشد. برای نتیجه بهتر، حوصله به خرج دهید و شکیبا باشید.
  • پس از خنک شدن، چیپس انبه را در ظرفی دربسته و خشک نگهداری کنید. رطوبت هوا، موجب نرم شدن و کپک زدن چیپس انبه خواهد شد.
  • افزودن ادویه هایی مانند دارچین، زنجبیل یا حتی فلفل قرمز می تواند چیپس انبه را به یک میان وعده خاص و منحصر به فرد تبدیل کند.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن میوه خشک انبه

آیا هر نوع انبه ای برای تهیه چیپس مناسب است؟

خیر. بهتر است از انبه هایی بهره ببرید که رسیده ولی سفت باشند. انبه های بسیار نرم در هنگام برش شکل خود را از دست می دهند و در زمان خشک کردن، بافتی چسبناک و نامناسب پیدا می نمایند.

برترین ضخامت برای برش انبه چقدر است؟

ورقه های انبه باید حدود 3 الی 5 میلی متر ضخامت داشته باشند. درست است که برش های نازک تر، تردتر می شوند؛ ولی ممکن است بیش از حد خشک یا شنماینده شوند. در حالی که برش های ضخیم تر دیرتر خشک شده و ممکن است نرم باقی بمانند.

چگونه می توانیم از تیره شدن رنگ چیپس انبه جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از اکسید شدن و تغییر رنگ، توصیه می کنیم برش های انبه را پیش از خشک کردن به آبلیموی تازه آغشته کنید.

چرا چیپس انبه پس از خشک شدن چسبناک می گردد؟

این حالت معمولا به علت ضخامت زیاد برش ها یا رطوبت به جای مانده درون میوه است. بعلاوه، ممکن است دمای خشک سازی پایین یا زمان آن کافی نبوده باشد.

چگونه چیپس انبه را تردتر کنیم؟

برای رسیدن به بافت ترد، باید برش های انبه نازک و یکنواخت باشند. ضمناً، ضروری است اسلایس های انبه را با دمای مناسب و ثابت خشک کنید. بعلاوه، در سرانجام خشک سازی، اجازه دهید چیپس انبه کاملا خنک گردد؛ در غیر این صورت، میوه خشک انبه به مقدار کافی ترد نخواهد شد.

چگونه می توانیم چیپس انبه را طعم دار کنیم؟

برای این منظور، باید برش های انبه را پیش از خشک کردن، با ادویه هایی مانند دارچین، زنجبیل، فلفل قرمز یا نمک لیمو مزه دار کنید.

ماندگاری چیپس انبه چقدر است؟

در صورت نگهداری در ظرف دربسته، خشک و دور از نور مستقیم خورشید، چیپس انبه تا 3 ماه یا حتی بیشتر قابل نگهداری است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1404 گردآورنده: toure-kish.ir شناسه مطلب: 2385

به "4 طرز تهیه چیپس انبه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 طرز تهیه چیپس انبه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید